Football global

Att börja spela fotboll som hobby

Vill du börja träna? Du är inte ensam. De flesta har någon gång kämpat med den tanken och försökt att ta sig samman men misslyckats. Det kräver en hel del för att komma igång, men när man väl har börjat så kan det tvärt om vara svårt att sluta – så roligt är det. Ett tips på hur du kan komma igång och börja träna är att gå med i en lagsport eller gruppaktivitet av något slag. Det motiverar extra och gör att det blir lättare att själv komma igång med det hela. Fotboll är ett utmärkt exempel på en sådan lagaktivitet och vi ska gå igenom några enkla tips som du kan tänka på om du vill börja spela fotboll, hur du ska komma igång, var du hittar ditt lag och vad du behöver tänka på om du inte ännu är en vad fotbollsspelare. Häng med på vår genomgång!

Det finns många som väljer att plocka ihop ett Korpenlag och helt enkelt spela utomhus på en offentlig fotbollsplan. Det här är ett fantastiskt bra alternativ om du har vänner som du vet också är sugna på att börja spela. Då kan ni dra ihop något tillsammans och på det viset hitta på något kul samtidigt som ni får träning. Det enda ni behöver är en fotboll, och resten är upp till er. Beroende på hur seriösa ni vill vara är det också lämpligt med särskilda fotbollsskor och i alla fall träningskläder som lämpar sig för att röra sig och bli svettig i. Kolla runt bland dina vänner och se om det kan vara någon som är sugen, och se till att kolla med vänners vänner också så är chansen större att du hittar massor som tycker att det vore en rolig idé att börja spela fotboll tillsammans.

Få ihop folk

En god idé kan vara att ragga folk på Facebook. Där kan du starta en grupp eller ett evenemang, och bjuda in folk till det för att se om andra kan vara intresserade över huvud taget. Dessutom kan du ragga folk i andra Facebookgrupper, och kanske hitta några som du inte känner alls, men som du kan lära känna i och med att ni börjar spela fotboll tillsammans. Det är också bra att tänka igenom om du vill ha ett lag blandat med tjejer och killar, eller om du vill spela separat med bara det egna könet. Det beror lite på vad du satsar på, och vad som är ditt/era mål med att börja spela fotboll. Det är också något som kan visa sig efterhand när du har börjat spela, och kanske delas laget upp i två efter en tid ihop. Det kommer du att märka med tiden.

Utrustning

Hur mycket utrustning behöver du då, och vad? Det beror helt på hur seriöst du satsar på fotbollen, men en tumregel att hålla sig till är att alla bör ha någorlunda likartad utrustning så att inte en spelar med dubbade skor och shorts medan en annan spelar i jeans och gympaskor. Dels kan det vara farligt att inte matcha skor med varandra eftersom dubbade skor kan göra ont att bli trampade av, och dels är det roligare om alla ligger någorlunda på samma nivå så att ni känner en gemenskap ihop när ni spelar. Det kan även lätt bli så att en person tar spelet på för stort allvar medan de andra inte bryr sig lika mycket. Det här är också något som ni kommer att märka allteftersom, så ta för vana att snacka ihop er om hur ni vill ha spelandet så ni kan försäkra er om att det hela fortlöper väl för alla.

Sammanfattning

Att börja spela fotboll kan ibland ta ett tag eftersom det kan vara svårt att hitta andra spelare, men det kan också vara svårt att ta sig i kragen och börja träna över huvud taget, och det är det många som kan vittna om. Därför är fotboll en utmärkt träningsform eftersom det är en lagsport. Du kan bli peppad av de andra i laget, och du måste inte bära hela lasset själv! Hur hittar du då ditt fotbollslag? Facebook är ett bra forum att leta på. Kolla runt både bland gamla vänner och i grupper där det kan tänkas finnas intresserade människor. När du har fått ihop ett lag som vill spela tillsammans så kommer du märka att det är bra att prata mycket om hur ni vill ha det så att alla är med på det. Utöver detta är det bara att tuta och köra, och ha så kul som möjligt!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *